add this

βαλτε το FACEBOOK

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ωραια, πηρε μεταθεση μεχρι και ο Συνδικαλισμος μας...Το καταλαβαμε τωρα ;;;;;;Ειμαστε ενταξει;; Σειρα εχουν οι οργανικες, καταργηση και δημιουργια νεων...Για να ειμαστε και παλι ολοι 18 ετων..Φρεσκοι φρεσκοι για καριερα και στα 28 μας θα γυρισουμε...Καλοφαγωτοι..

Ενημέρωση από το εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου Μεταθέσεων με το συνδυασμό της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, Γουρδουράκο Γεώργιο

Ενημέρωση
από το εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου Μεταθέσεων με το συνδυασμό της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, Γουρδουράκο Γεώργιο.
     Αγαπητοί συνάδελφοι,
     στις 9 Μαρτίου και ώρα 9:30π.μ. ενημερωθήκαμε για έκτακτο Συμβούλιο Μεταθέσεων στις 17:00 μ.μ. ασχέτως του ότι συνεδρίασε στις 19:00μ.μ.
     Η όλη διαδικασία ΄΄ εξπρες΄΄ σύγκλησης του Συμβουλίου Μεταθέσεων μας δημιούργησε πολλά ερωτηματικά !!!
    Σαν αιρετό εκλεγμένο μέλος στο Συμβούλιο των Μεταθέσεων και σαν αντιπρόεδρος της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. η θέση μας είναι ότι, όπως δεν δεχτήκαμε την ποδοπάτηση του Ν 3938/2011, έτσι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να γίνονται μεταθέσεις συναδέλφων χωρίς την εξομοίωση του μισθού και χωρίς την δική τους επιθυμία και μένουμε αμετακίνητοι σε αυτές , με εξαίρεση τους συναδέλφους, που το επιθυμούν .
Με τιμή
Γ. Γουρδουράκος

Πυρ και... μανία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου


Πυρ και... μανία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου με μεταθέσεις συνδικαλιστών. Αντί να ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, μόνιμο αίτημα λόγω μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος, το Αρχηγείο και η πολιτική της ηγεσία είχαν τη φαεινή ιδέα να μεταθέσουν τέσσερεις υπαλλήλους από τη Χίο στη Σάμο. Πρόκειται για τον Πρόεδρο του τοπικού Σωματείου, Χαράλαμπο Πετμετζή, ένα ακόμα μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου τον Κώστα Τρικύλα, και οι δύο μόνιμοι υπάλληλοι, καθώς και δύο υπαλλήλους 5ετούς υποχρεώσεως, ο ένας από τους οποίους είχε ζητήσει μετάθεση για προσωπικούς λόγους, αλλά στην... Καβάλλα!
Το... κουφό της υπόθεσης είναι ότι οι μεταθέσεις είναι παράνομες, αφού απαγορεύεται αυτές να γίνονται σε συνδικαλιστικά στελέχη. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία πάντως άμεσα μετέβησαν μέλη της τοπικής διοίκησης της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να ενημερωθούν και να συντονίσουν τη δράση τους για τη ματαίωση των μεταθέσεων.
Για μεταθέσεις που  όχι μόνο αποδυναμώνουν την υπηρεσία αλλά «καρατομούν» και τον συνδικαλισμό, έκαναν λόγο ο Γιώργος Ζώας ( εκπ. Υπαλ. Πυροσβεστικού  Σώματος Ν. Χίου) και ο Πέτρος Λάρδας ( πρόεδρος σωματ. Πενταετών και επρπ. Τυπου ΠΟΠΥΣΥ) .

Το Υπουργείο ΠτΠ δεν... ξέρει τι νομοθέτησε!



Στις 7/2/2017 και με ορατό πλέον το αδιέξοδο στη μονιμοποίηση των ΠΠΥ, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ Κεγκέρογλου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα:




Η απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναφέρει τα παρακάτω:



Ειδικά για το ζήτημα της μονιμοποίησης των ΠΠΥ, ο Υπουργός απαντά λίγο πολύ τα εξής:

Αφενός, ο νόμος που προέβλεπε τη μονιμοποίησή τους στις 10/2/2017 συνιστούσε «χρόνια στρέβλωση προηγούμενων κυβερνήσεων, η οποία τους κρατούσε ομήρους» ενώ η τροπολογία που ΚΑΤΑΡΓΕΙ τη μονιμοποίηση στις 10/2/2017 και αντ' αυτής δίνει μια τριετή παράταση θητείας και ΙΣΩΣ τους μονιμοποιήσει, κατά τον κ Υπουργό συνιστά «λύση» στην ομηρία αυτή!!

Αφετέρου, με τη λήξη της τριετίας οι προς μονιμοποίηση ΠΠΥ εντάσσονται «αυτοδίκαια» στο μόνιμο προσωπικό, καταλαμβάνοντας «νέες οργανικές θέσεις» που συνιστώνται με ΠΔ. Εκτός του ό,τι ο κ Υπουργός «ξέχασε» να αναφέρει πως το ΠΔ αυτό θα πρέπει πρώτα να προταθεί από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών (που σημαίνει πως, αν για οποιοδήποτε λόγο οι δυο Υπουργοί δεν το προτείνουν, τότε δεν υπάρχει μονιμοποίηση), ο κ Υπουργός χαρακτηρίζει τις οργανικές θέσεις που θα καταλάβουν οι ΠΠΥ ως «νέες». Όμως, ένας από τους αγώνες που δόθηκε και κερδήθηκε από τα Σωματεία και την Ομοσπονδία μας την ημέρα της ψήφισης της τροπολογίας, αφορούσε ακριβώς στο μη χαρακτηρισμό αυτών των οργανικών θέσεων ως «νέων», διότι κάτι τέτοιο πιθανότατα θα δημιουργούσε ξανά προβήματα με την τρόικα, τους θεσμούς ή όπως αλλιώς θα βαφτίσει η τότε κυβέρνηση τη διεθνή επιτροπεία η οποία θα διοικεί την πατρίδα μας. Το ακριβές απόσπασμα από την τροπολογία αναφέρει τα εξής:

«Μετά το πέρας της παράτασης του προηγούμενου εδαφίου ολοκληρώνεται αυτοδικαίως η διαδικασία ένταξης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, χωρίς να απαιτείται νέα κρίση. Οι εντασσόμενοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις, οι οποίες συνιστώνται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας πυροσβεστών πενταετούς θητείας» (η έμφαση δική μας).

Παρουσιάζεται έτσι με τον πλέον επίσημο τρόπο το ίδιο το Υπουργείο να μην γνωρίζει τι ακριβώς έχει νομοθετήσει πριν 15 ημέρες! Αν μέσα σε τόσο μικρό διάστημα έχει δημιουργηθεί μια τόσο σημαντική «παρανόηση» στη Διοίκηση, ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι σε τρία χρόνια (και ίσως υπό τις συνθήκες μιας εντελώς διαφορετικής κυβερνητικής σύνθεσης) δεν θα ακούσουμε πάλι δικαιολογίες περί «μη κατανόησης», «δεν ξέραμε» κλπ που θα επικαλούνται «χρόνιες στρεβλώσεις προηγούμενων κυβερνήσεων»;

Μοναδική ρεαλιστική απάντηση και λύση: ο δρόμος.